Ontdek de informele Vlaamse spreektaal

Leer Vlaams met Sofie!

Herkenbaar?

😕 Je hebt al veel Nederlandse lessen gevolgd, maar je hebt nog steeds moeite om Belgen te begrijpen en om jezelf vlot uit te drukken in informele situaties

😕 Het Nederlands dat je collega’s en vrienden spreken, klinkt niet hetzelfde als het Nederlands dat je op school hebt geleerd. 

😕 Je wil meer klinken als een native speaker en minder als een nieuwslezer wanneer je spreekt met Vlaamse vrienden, familie en collega’s.

😕  Je wil  meer op je gemak zijn wanneer je omringd bent door moedertaalsprekers op het werk, op een familiefeest, of onder vrienden.

😕 Vlaamse mensen switchen de hele tijd naar het Engels of Frans wanneer je met hen praat, terwijl jij zo graag wil oefenen. Het is zo frustrerend!

Wil jij graag

🌟 Meer begrijpen, ook tijdens informele conversaties?

🌟 Meer klinken als een native speaker en vlot typische formules en uitdrukkingen gebruiken?

🌟 Meer op je gemak zijn in een Vlaamse omgeving en authentiekere contacten met mensen hebben?

🌟 Meer opportuniteiten om te oefenen en meer positieve reacties krijgen?

🌟 Eindelijk (zonder ondertitels) verstaan wat er wordt gezegd in Vlaamse films en series?

Hallo, ik ben Sofie!

Aangenaam! Ik ben de oprichtster van Goesting in Taal en ik ben heel blij je te verwelkomen op onze website! Wie ben ik?

  •  Ervaren taalcoach en lerares (Check mijn LinkedInprofiel voor testimonials van mijn studenten)
  • Taalliefhebber💛 met een passie voor ✨informele taal✨ (als docent, maar ook als student!) De laatste jaren heb ik me gespecialiseerd in het lesgeven over informele Vlaamse spreektaal, omdat ik weet hoe belangrijk het begrijpen en gebruiken van informele spreektaal is om echt op je gemak te zijn met mensen en je geen buitenstaander te voelen.
  • Iemand die houdt van België 🇧🇪 in al zijn diversiteit en complexiteit.
  • Auteur van Wa zegt ge? Vlaamse spreektaal voor anderstaligen en verschillende survival guides om informele Vlaamse spreektaal te leren. 

Heb je vragen over Goesting in Taal? Contacteer me dan gerust!

✨Ons zelfstudiemateriaal ✨

Onze boeken zijn er om je te helpen meer als een native speaker te klinken, Vlamingen beter te begrijpen en meer op je gemak te zijn in een Vlaamse omgeving. Al onze boeken zijn inclusief audio en zijn speciaal ontwikkeld voor zelfstudie.

Onze n° 1 bestseller

Als je al een tijdje Nederlands leert en een intermediair niveau (B1) hebt bereikt, dan is dit boek waarschijnlijk de beste optie voor jou! Dit is ons meest complete en rijke leermiddel om informeel gesproken Vlaams te ontdekken, of wat wij “tussentaal” noemen.

Testimonials over dit boek:

Must-have for ‘anderstaligen’ in Belgium 🙂 I can’t recommend this book enough to all language enthusiasts – it’s a dynamic, immersive, and essential companion for venturing into the world of Flemish. – Oleksandra

THE missing link! This should be taught at school. I fully recommend it, I learned a third of the book during 2 professional years in Flanders, looking forward to saving 4 more years! – Lionel

It’s more than a book! I’ve been in Belgium for 18 months and already passed NT2 A1-A2 but still could not understand the people so well. I understood only standaardtaal but never heard tussentaal. “Wa zegt ge” makes me figure out what the people express more. I was hopeless till I found this book. There are a lot of exercise to practice. I’m continuing practice listening as much as I can. – Kate

 

Onze survival guides

Als je een beginners- tot intermediair niveau hebt, of als je informele Nederlandse sleutelzinnen voor specifieke contexten wil ontdekken, dan zijn onze survival guides precies wat je nodig hebt!

Onze e-books

Als je onze boeken al hebt en je wilt wat extra leermiddelen, of je geeft de voorkeur aan digitale e-boeken boven fysieke, bekijk dan onze e-books! Ze zijn complementair aan de boeken, dus je zou ze zeker kunnen combineren als je een heel nieuwsgierige leerling bent zoals ik! 🤓

Wat onze klanten zeggen

Wat ik zo geweldig aan het boek vind, is dat je de woordenschat van het echte dagelijkse leven leert. Er staan veel dingen in die je niet leert in een gewone cursus. En ook veel spreekwoorden! Ik probeerde er elke avond 10 of 15 minuutjes in te werken. Dat was ook mijn zenmomentje. Het voelde niet aan als studeren. Ik vond het gewoon plezant, omdat de inhoud van het boek boeiend was.
Spreektaal leren is volgens mij broodnodig. Als je spreektaal kan gebruiken en begrijpen, dan kom je meteen natuurlijker over. En de mensen van hier kijken meteen heel anders naar je. Het is niet zo kunstmatig en stijf. Ik merk het aan mijn collega’s. Ik krijg regelmatig complimentjes dat je bijna niet meer hoort dat ik uit het buitenland kom.
– Karolina (Polen)
Dit boek heeft mijn cursisten geholpen de kloof te overbruggen tussen de standaardtaal en de taalrealiteit. Ze hebben er echt superveel aan en het geeft hun zelfvertrouwen een echte boost! Ik sta er nog steeds van versteld hoe cursisten Nederlands in een mooi niveau voor gevorderden uit elke bladzijde nog steeds iets bijleren. We hebben al zoveel ‘ahaaaa’ momenten gedeeld met structuren en zinnen waarvan je er zelden bij stilstaat dat ze voor anderstaligen heel bizar overkomen. Dit boek is een echte meerwaarde in hun parcours.
– Kelly (docent Nederlands voor anderstaligen)
Dankzij Sofie en haar boeken, kan ik eindelijk het echte “Vlaams” verstaan. Haar materialen en haar lessen zijn praktisch, concreet, grappig en motiverend. Ik heb nu veel meer zelfvertrouwen.
– Anne-Christelle (Brussels)
Ik begin eindelijk de mensen rondom me te begrijpen! Goesting in Taal heeft mijn leven in België echt in positieve zin veranderd. Voordien was ik gefrustreerd dat ik enkel Nederlandse mensen kon begrijpen, maar dankzij dit boek kan ik ook de meeste Vlamingen begrijpen, en dat was voor mij het belangrijkste.
– Kirill
Goesting in Taal heeft mij enorm geholpen om mijn collega’s beter te begrijpen.
– Ibrahim (Brussels)
 
 
Ik had al Nederlands geleerd in het CVO, maar ik was gefrustreerd omdat ik mensen op straat niet goed kon begrijpen. Het was moeilijk om vlot met vriendinnen te babbelen. Ik ontdekte Goesting in Taal en het boek “Wa zegt ge?” via een vriendin. Het was fantastisch en een nieuwe start om de mensen rond mij beter te verstaan.
– Ana

Verschenen in

ribbon-logos-media.png

Waarom informele taal leren?

Ik weet uit ervaring hoe ongemakkelijk het kan zijn als je informele taal niet verstaat of spreekt. Na jarenlang Arabisch te hebben gestudeerd, had ik nog steeds moeite met het verstaan en praten met mijn Libanese schoonfamilie.

En toen ontdekte ik hoe het leren van een klein beetje informele taal je leven kan veranderen! Opeens ben je geen buitenstaander meer. Dit inspireerde mij om het project Goesting in Taal op te richten, om mensen in België te helpen dezelfde positieve ervaring te beleven!

Wat is "tussentaal"?

Als je Nederlands hebt geleerd in België, ben je de term “tussentaal” misschien al tegengekomen. Het is deze informele taal die we je willen helpen ontdekken. Maar wat is deze “tussentaal” precies?

🔥 Mis geen enkele GIT-update! 🔥

Volg ons op sociale media

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

.

Recent niews

  • Check onze Youtubevideo: Wat is tussentaal?
  • We had een leuke samenwerking met Vocvo om Vlaamse “taalraps” in verschillende accenten te maken: check het resultaat hier!
  • Woon je in West-Vlaanderen? Ga dan zeker eens kijken naar onze nieuwe online cursus West-Vlaams voor beginners!
Winkelwagen