Over Goesting in Taal

Het doel van het project Goesting in Taal is om mensen die in België wonen en werken en daarbij Nederlands leren, te helpen om de alledaagse informele taal te leren kennen, zodat ze zich meer op hun gemak kunnen voelen. Kennis van de Vlaamse informele taal zal je niet alleen helpen om meer te begrijpen, maar het zal je ook helpen om contact te maken met mensen en om meer authentieke en natuurlijke interacties te hebben.

En informele taal leren is natuurlijk ook gewoon fascinerend en leuk!✨ Het is de taal die we gebruiken om grappen te maken, om onze emoties te uiten, om ons ware zelf te laten zien.

Waarom dit project?

Als lerares Nederlands voor anderstaligen werd ik vaak geconfronteerd met het verschil tussen correct Nederlands, de taal die we in de klas onderwijzen en de manier waarop Vlamingen eigenlijk spreken. De echte taal van het dagelijks leven, hoewel het geen “officiële” taal is.

Ik merkte dat mijn cursisten het moeilijk hadden om hun vrienden, buren en collega’s te begrijpen, zelfs na veel lessen. Nadat ik me hiervan bewust werd, ging ik meer aandacht besteden aan de manier waarop we praten in informele situaties. En geen wonder dat mijn leerlingen het moeilijk hadden!😲 De gesproken Vlaamse taal verschilt van het Standaardnederlands, niet alleen in uitspraak, maar ook in woordenschat en grammatica!

Daarom besloot ik om leuke zelfstudietools ✍️ te ontwikkelen om deze prachtige en rijke informele taal te leren.

Het doel van deze website is absoluut niet om de traditionele Nederlandse lessen te vervangen. Standaardnederlands kennen is belangrijk om in onze samenleving te kunnen functioneren. Maar met Goesting in Taal wil ik een noodzakelijke aanvulling bieden. Het niet kennen van de informele alledaagse taal is een even grote handicap als het niet kennen van de standaardtaal.

Ik hoop dat deze website en mijn boeken je een manier zullen bieden om deze taalbarrière voor eens en altijd te doorbreken, om je meer ontspannen en op je gemak te voelen in je dagelijkse leven!

Mijn fascinatie voor het leren van en lesgeven over informele taal​

Ik weet uit ervaring hoe ongemakkelijk het kan zijn als je informele taal niet verstaat of spreekt. Na jarenlang Arabisch te hebben gestudeerd, had ik nog steeds moeite met het verstaan en praten met mijn Libanese schoonfamilie. En toen ontdekte ik hoe het leren van een klein beetje informele taal je leven kan veranderen! Opeens ben je geen buitenstaander meer. Dit inspireerde mij om het project Goesting in Taal op te richten, om mensen in België te helpen dezelfde positieve ervaring te beleven!

Ben je klaar om te beginnen?

Check ons nieuwe e-book voor maar 8,99 euro

Perfect als je al een intermediair niveau in het Nederlands hebt en je je “school-Nederlands” wil transformeren in echte, alledaagse spreektaal!

Ben je een beginner? Dan is een van onze survivalguides misschien iets voor jou!

Ben je op je werk omringd door Vlamingen en wil je graag wat meer op je gemak Nederlands met hen praten?
Check onze “Survival Guide for the office”!

Heb je een Vlaamse partner of gaan je kinderen naar een Vlaamse school?
Check onze “Survival Guide for Parents and Partners”!

Ben je een internationale student en doe je een  Erasmus, master of PhD aan een Vlaamse universiteit? Wil je graag klinken als een local wanneer je iets bestelt of babbelt met je Vlaamse studiegenoten? 
Check onze “survival guide for international students”!

Winkelwagen