Welkom NT2-docenten!

Als NT2-docent weten we het maar al te goed: de taal waarmee onze cursisten op de werkvloer en op straat geconfronteerd worden, is niet altijd het Nederlands dat ze op school hebben geleerd. Tussentaal, accenten, dialecten, ze maken deel uit van de dagelijkse realiteit in Vlaanderen.

Het doel van Goesting in Taal is om deze taalvarianten ook toegankelijk te maken voor NT2-studenten, zodat ze zich niet langer een buitenstaander hoeven te voelen. We willen hen helpen om Vlamingen beter te begrijpen, maar ook om zich actief uit te drukken in informele taal als ze dat willen. Want geloof me: ✨that’s when the magic happens✨.

.

Goesting in Taal for teachers

In deze Facebookgroep specifiek voor docenten deel ik regelmatig nieuwe materialen, leuke video’s en afbeeldingen in verband met spreektaal! 

Wekelijkse posts op Facebook

Wil je geen enkele post van Goesting in Taal missen? Volg dan zeker onze Facebook pagina en schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Workshop voor NT2-docenten

  • Hoe kunnen we spreektaal toegankelijk maken voor iemand die Nederlands leert?
  • Wat ga je aanbrengen en hoe? Welke technieken kan je gebruiken?
  • Hoe kunnen we de aanpak aanpassen aan de doelgroep? Wat zijn do’s & don’ts?
  • Waar kun je interessant materiaal vinden?

Dat zijn de vragen die we beantwoorden tijdens deze workshop en die we ook onmiddellijk in de praktijk brengen. Jullie werken gedurende deze workshop in groepen strategieën, activiteiten en materialen uit die jullie meteen in jullie lessen kunnen gebruiken.

Shopping Cart