Wiki Tag: woord

people having coffee together

Koffieklets

Betekenis: een babbeltje bij een tas koffie Voorbeelden: Zeg, is de koffieklets hier bijna gedaan? Er moet ook nog gewerkt worden, he. Een goei koffieklets met de vriendinnen, dat doet deugd! Ik ga expres wat vroeger naar ‘t werk, dan is er tijd voor wat koffieklets met de collega’s.

afkomen

Betekenis: = komen naar de plaats waar de ander is/zal zijn Voorbeelden: ‘t is de moeite niet om nu nog af te komen. Het is hier bijna gedaan. We gaan naar de match kijken op café. Komt ge ook af?

doorhebben

Betekenis: beseffen, zich realiseren   Voorbeelden: Hij had niet door dat zijn microfoon nog aan stond. Ze heeft eindelijk door dat ik daar liever niet over praat. Hebt ge nu nog altijd niet door dat ze met uw voeten aan het spelen zijn?   EN: realize, figure out FR: se rendre compte, se réaliser, piger, …

doorhebben Read More »

Zot

Betekenis: = gek Het kan een adjectief of een substantief zijn. Voorbeelden: zot? Ne keer zot doen, dat doet deugd. Een of andere zot heeft hem van de weg gereden.   Gelinkte woorden en uitdrukkingen:

gat

Betekenis: kont, achterwerk, billen   Voorbeelden: Is mijn gat niet te dik in deze rok? Ik gleed uit en viel boenk op mijn gat.   Uitdrukkingen met dit woord:

Shopping Cart